• FC De Bilt - FC Breukelen

  Fouten in het begin nekken FC De Bilt

  De derde onderlinge wedstrijd in dit seizoen tussen FC De Bilt en FC Breukelen stond op 1 februari op het programma. De eerste twee werden door Breukelen gewonnen, dus de Biltse mannen gingen de strijd aan voor eerherstel, maar wat belangrijker is: de broodnodige punten.

  FC De Bilt leek goed aan de wedstrijd te beginnen, maar de hoop op een goed resultaat werd in de eerste tien minuten de grond in geboord. Twee verdedigende fouten werden afgestraft door Breukeler spitsen, waarvan wij de eerste heel goed kennen, Mike Versloot. Dat betekende dus: achter de feiten aanlopen en erger voorkomen. Zo voelde het de eerste helft zeker. FC Breukelen was de betere partij en het vertrouwen bij FC De Bilt was ver te zoeken. Toch zagen we vlak voor rust de eerste signalen van herstel, bijvoorbeeld de kopbal van Jelle Vliek die op de paal belandde.

  Na rust een duidelijk beter FC De Bilt. Breukelen werd meer en meer achteruit gedrukt en het veldspel van De Bilt was zeer verdienstelijk. Er ontstonden diverse mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar echt grote kansen waren het nu ook weer niet. De verdediging van Breukelen hield stand en werd in de 70e minuut geholpen door de scheidsrechter: het was duidelijk hands vlak voor de goal, dus een penalty voor De Bilt was zeker op z’n plaats geweest, maar de scheidsrechter kon het blijkbaar niet goed zien. Aan de andere kant brak ‘onze’ Mike Versloot door onze verdediging en schoot vervolgens diagonaal op de paal. Het bleef dus spannend in deze boeiende tweede helft, de druk werd opgevoerd richting de licht geblesseerde keeper van Breukelen, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kan Breukelen verder omhoog kijken en zal De Bilt de mouwen opstropen om in de komende 12 wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken: het kan echt wel!

  Hieronder staan foto's die gemaakt zijn door Henk Willensen van  www.fotowillemsen.nl (bedankt Henk)

 • Voorbeschouwing:

  Op zaterdag 1 februari om 14.00 uur : de strijd tussen de FC's De Bilt en Breukelen.

  Breukelen is al vele jaren een goede eersteklasser met af en toe uitstapjes naar de hoofdklasse. Dit seizoen staat deze FC op de vijfde plaats met 21 punten. In de voorste linie van Breukelen staat onze clubtopscorer Mike Versloot. Hij scoort daar niet zoveel als bij ons, maar toch blijft het een snelle en effectieve spits. De eerste wedstrijd van dit seizoen was uit tegen Breukelen en die wedstrijd eindigde in 6-2. Daarna volgde de onderlinge bekerwedstrijd en die werd eveneens door Breukelen gewonnen (2-0). Laten we uitgaan van een bekend gezegde omtrent scheepsrecht en drie keer, dus ............ 

  Een beetje geluk mag ook best een keer. Het is dit seizoen al te vaak dat het dubbeltje net de verkeerde kant op viel. Na de winterstop o.l.v. de nieuwe trainer Koos van Tamelen waren onze mannen wederom niet erg gelukkig in de slotfase. 

  De balsponsors zijn vandaag Gert Kruys en Rene van den Berg. Tijdens de zeer geslaagde sponsoravond boden ze aan om op 1 februari onze balsponsors te willen zijn; nogmaals hartelijk dank mannen voor de boeiende avond en voor deze bal! Nog mooier als we aan het einde van deze zaterdag de overwinningen van IJsselmeervogels en van FC De Bilt kunnen vieren!

  We rekenen op de steun van het publiek. De toegang is gratis, maar we waarderen het als u een of meer lootjes koopt. Een lootje voor 1 euro en drie lootjes voor 5 euro. Goede rust- en eindstand en u ontvangt 50 euro.

  We wensen een ieder een boeiende en sportieve wedstrijd toe.