• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  De fysieke winkel is de komende ?? weken gesloten. U kan uw bestelling doen via de webshop of voor een afspraak voor de opening van de winkel een mailtje sturen naar winkel@fcdebilt.nl

 • Het was een roerig weekje voor de selectiespelers van onze JO19-1. Direct na de wedstrijd tegen DESTO gaven de trainers op het veld aan dat zij meer niet verder wilden met de jongens. Zo kwam er een einde aan de net begonnen samenwerking. Helaas was de beoogde opvolger Frank de Boer net voor het Nederlands elftal gevraagd. Hoofd jeugdopleiding, en voormalig trainer van de boys, Robin van Alfen was bereid om afgelopen week de trainingen te verzorgen en een andere voormalige trainer, Nico Agema, verzorgde de coaching in de nu toch wel beladen uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht ’11. Zouden de jongens hun rug rechten en zich van hun beste kant laten zien? Tijdens de trainingen onder leiding van Robin spatte het fanatisme er vanaf en natuurlijk wist de Nico, de Jürgen Klopp van FC De Bilt, de jongens optimaal op te peppen voor de wedstrijd.
  De eerste 45 minuten waren om te smullen. Van start af aan zette FC De Bilt Zwaluwen onder druk en werd kans na kans gecreëerd. De aanvallers Wietse, Teun en Joeri waren niet te stoppen door de Utrechtse verdedigers. Het eerste doelpunt viel spoedig. Milad speelde Wietse vrij en zijn voorzet was perfect op maat voor Joeri (1-0). Het tweede Biltse doelpunt liet niet lang op zich wachten. Ditmaal speelde Teun Wietse aan. Wietse ontdeed zich van zijn verdediger en wist met een goede strakke voorzet de excellerende Teun te bereiken, die feilloos afrondde. En ook de 0-3 viel uit zo’n mooie combinatie. Raoul speelde Joeri prachtig vrij. De voorzet van onze linksbuiten was uitstekend op de scorende Wietse. Het laatste Biltse doelpunt was wederom van Joeri die ditmaal door Tijmen fantastisch op maat werd bediend.
  Met een beetje betere afronding had de stand bij rust nog veel hoger kunnen zijn, want ook Wietse (keeper), Teun (paal en te lage lob), Tijmen (schot en alleen op keeper af), Robin (kopbal), Tommy (keeper), Joeri (net naast en solo nipt gestopt) hadden goede mogelijkheden. De scheids gaf FC De Bilt vlak voor rust een terechte penalty nadat Wietse gevloerd werd in het strafschopgebied. Maar op aangeven van de Utrechtse grensrechter ging dit feestje niet door, omdat hij als enige buitenspel had geconstateerd.
  Na rust leek de pijp een beetje leeg en werd het niveau van de eerste helft niet meer gehaald. Zwaluwen kwam terug in de wedstrijd door een wel heel makkelijk gegeven penalty na een overtredinkje van Tijmen (1-4) en een schot in de korte hoek (2-4). Het waren de eerste serieuze ballen die onze balende keeper Tobias kreeg. Gelukkig waren onze verdedigers Niels, Raoul, Tommy en Matiz daarna weer heer en meester over de Utrechtse aanvallers.
  Pas het laatste kwartier waren er kansen voor Wietse, Valentijn en Rafael. Het mooiste moment van de tweede helft was een actie van Wietse. Van links komend ging hij zijn man voorbij en krulde de bal met een enorme curve richting de rechterbovenhoek. Maar helaas was de kruising het eindstation.
  Dompertjes vandaag waren de blessures van Maxwell en Milad. Hopelijk valt het mee en zijn zij niet zo lang uitgeschakeld als Tom, die door een ongelukkige val met zijn fiets zijn pols brak.
  Deze week zal het Technisch Hart van de vereniging zich buigen over de ontstane vacature van de trainers. De spelers waren erg blij met de oplossing van deze week. Wat zijn ze dankbaar voor de enorme inbreng van Robin van Alfen en Nico Agema deze week! En natuurlijk wensen ze hun vorige trainers veel succes bij hun nieuwe club TOV JO19-1.

  19-9-2020
  Zwaluwen Utrecht ‘11 JO19-1 - FC De Bilt JO19-1 2-4 (0-1 Joeri, 0-2 Teun, 0-3 Wietse, 0-4 Joeri, rust)