Vrijwilligersbeleid FC De Bilt voor het seizoen 2018-2019

Geschreven door Het bestuur.

Samen zijn we FC De Bilt. FC De Bilt is een ledenvereniging die bestaat dankzij de inzet van haar leden. Zonder vrijwilligers is er geen voetbal. De laatste jaren zijn er te weinig vrijwilligers waardoor onze vereniging niet optimaal draait. Dat moet anders. Daarom geldt er met ingang van het seizoen 2018-2019 een vrijwilligersplicht. Iedereen draagt een steentje bij.

De vrijwilligersplicht geldt voor alle spelende leden vanaf 5 jaar. Voor alle jeugdspelers voeren ouders/verzorgers de vrijwilligersplicht uit. Daarnaast hebben jeugdspelers vanaf de O13 ook een eigen taak.

Zo voldoet u aan de vrijwilligersplicht:

  1. Door één van de vele functies te bekleden. Hierdoor hoeft u geen vrijwilligersdient meer uit te voeren voor uzelf en/of al uw kinderen. Veel functies zijn overzichtelijk, behapbaar en inhoudelijk kunnen ze goed aansluiten bij kennis en ervaring van ouders en senioren. Zie voor een overzicht van de functies: http://www.fcdebilt.nl/index.php/101/470/3398-3398
    Indien u al één van de volgende functies heeft, vervalt uw vrijwilligersplicht: Vaste kantinemedewerker, facilitair medewerker, vaste scheidsrechter, teamleider (één per team), trainer/coach (één per team), commissielid, bestuurslid. Indien u een functie heeft kunt u dit invullen in de app van voetbal.nl en een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin u het volgende aangeeft: Voornaam, achternaam en geboortedatum van het (jeugd)lid waarvoor vrijstelling wordt aangegeven, en uw naam en functie.
  2. Door uzelf in seizoen 2018-2019 in te roosteren voor twee diensten in kantine/keuken/wedstrijdsecretariaat. Het inroosteren doet u zelf via de app van voetbal.nl. Voor ieder jeugdlid dienen de ouders zich in te roosteren voor twee diensten in seizoen 2018-2019.
  3. Door de vrijwilligersplicht af te kopen. Het afkoopbedrag voor seizoen 2018-2019 is €100. Dit kan worden aangegeven in de app van voetbal.nl.

De handleiding om bovenstaande opties aan te geven in de app van voetbal.nl kunt u hier vinden: Handleiding_gebruik_app_voetbal.nl_vrijwilligersdiensten.pdf

U kunt uw keuze voor één van bovenstaande drie opties aangeven in de app van voetbal.nl. Indien u voor 1 september 2018 geen keuze heeft gemaakt, wordt automatisch de afkoopsom bij u geïncasseerd.

Het vrijwilligersbeleid kunt u nalezen via in dit document: Vrijwilligersbeleid-FCDeBilt-20180519.pdf

Voor jeugdleden geldt dat zij hun taak zullen invullen als spelbegeleider/scheidsrechter.

Als u vragen heeft kunt u deze stellen op zaterdag 25 augustus van 10.00-12.00 uur in de kantine van FC De Bilt. Daar is de vrijwilligerscommissie aanwezig om u vragen te beantwoorden.